Øvelser

Oversikt

Tabelloversikten i "Øvelser"-modulen gir en strukturert og organisert visning av alle øvelser. Den presenterer essensiell informasjon i kolonner, inkludert øvelsesintervaller, forfallsdatoer, siste utførte datoer og nåværende status. Dette oppsettet gjør at brukere enkelt kan spore og administrere øvelsesplaner, og sikrer overholdelse og beredskap.

Beskrivelse

Øvelsesmodulen har en vital rolle innenfor sikkerhetsstyringssystemet for maritime operasjoner. Dens hovedformål er å planlegge, organisere, spore og dokumentere sikkerhetsøvelser og treninger som gjennomføres om bord på fartøyet. Denne modulen er essensiell for å sikre beredskap, sikkerhet og overholdelse av maritime operasjoner ved å systematisk administrere øvelser og nødsituasjonstrening.

Navnet eller tittelen på øvelsen, som spesifiserer typen øvelse som skal gjennomføres (for eksempel brannøvelse, mann over bord-øvelse).

Intervall

Indikerer den planlagte frekvensen eller tidsbaserte intervallet der øvelsen skal gjennomføres (for eksempel månedlig, kvartalsvis, årlig).

Dager til utløp

Viser antall dager igjen til neste planlagte gjennomføring av øvelsen, og gir en proaktiv indikator for kommende øvelser.

Sist utført

Registrerer datoen da øvelsen sist ble utført og dokumentert, og gir historisk kontekst og sikrer at øvelser gjennomføres i henhold til planen.

Status

Representerer øvelsens nåværende tilstand eller status (for eksempel OK, Utløper, Utløpt), og gjenspeiler dens fremdrift innenfor øvelsens livssyklus.

Handlinger

Gir alternativer for brukere til å utføre ulike handlinger relatert til øvelsen, for eksempel å starte øvelsen, dokumentere resultater eller planlegge neste gjennomføring.

Detaljert visning

Den detaljerte visningen av en individuell øvelse innenfor Øvelsesmodulen. Denne visningen tilbyr omfattende informasjon og ulike alternativer relatert til den spesifikke øvelsen, og går i dybden av øvelsens detaljer og tilknyttede handlinger.

Når du får tilgang til den detaljerte visningen av den individuelle øvelsen, gir den tilleggsalternativer og informasjon om den individuelle øvelsen.
Disse alternativene er:

Plassering

Indikerer den spesifikke plasseringen av øvelsen innenfor Øvelsesmodulens struktur.

Beskrivelse

Gir ytterligere detaljer, instruksjoner eller mål knyttet til den spesifikke øvelsen, og gir klarhet om formålet og omfanget av øvelsen.

Skjema

Dette vil koble eventuelle digitale skjemaer eller sjekklister til øvelsen, for å sikre at nødvendige trinn, oppgaver eller handlinger følges under øvelsen for riktig dokumentasjon.

Tilgang

Spesifiserer tilgangstillatelser, og hvem som er ansvarlig for å overvåke øvelsen.

Varseltype

Tillater brukere å endre varseltypen. Det vil være et utvalg av varseltyper å velge mellom, og hver har sin egen unike advarselsterskel og varselvarsel (administreres innenfor "Admininnstillinger").

Vedlegg

Tillater brukere å legge ved relevante filer, dokumenter eller ressurser til øvelsen, og gir tilleggsreferansematerialer eller retningslinjer for å forbedre øvelsens effektivitet og forståelse.