5.1 Opprett risikovurdering

VIKTIG!
Systemets risikovurderingsmodul må være konfigurert og satt opp riktig før den kan brukes effektivt.

Etter å ha fullført oppsettprosessen, fortsett med følgende trinn for å opprette en ny risikovurdering.

Ny risikovurdering

Når du åpner risikovurderingsmodulen, vil du se hvordan strukturen er organisert, og det vil være en tabell som viser de eksisterende risikovurderingene:
For å opprette en risikovurdering, klikk på den blå "Opprett Tom Risikovurdering"

Når du setter opp en ny risikovurdering, må du legge inn følgende informasjon:

Navn på den nye risikovurderingen

Operasjonstype (forhåndsdefinert)

Velg en operasjonstype fra den forhåndsdefinerte "Operasjonstype" -databasen. Se denne artikkelen hvis ingen valg er tilgjengelige.

Sted / Lokasjon (forhåndsdefinert)

Velg et sted fra den forhåndsdefinerte "Steder" -databasen. Se denne artikkelen hvis ingen valg er tilgjengelige.

Ansvarlig stilling (forhåndsdefinert)

Velg en stilling som er ansvarlig for å følge opp operasjonen og tilhørende risikovurdering. Stillingene må være satt opp.

Beskrivelse

Skriv en beskrivelse for risikovurderingen. Denne beskrivelsen bør klart skissere hva risikovurderingen må dekke, og sikre at alle viktige trinn blir utført riktig.

Tabell

I denne delen legger du inn ulike risikofaktorer, beregner den initielle risikoen, og deretter, etter å ha implementert tiltak for å redusere risikoen, bestemmer du de gjenværende risikoene. Tabellen vil bestå av:

Beskrivelse: Beskrivelse av handlingen som utføres

Fare: Velg en fare fra den forhåndsdefinerte "Fare" -databasen. Se denne artikkelen hvis ingen valg er tilgjengelige.

Konsekvenser: Velg en konsekvens fra den forhåndsdefinerte "Konsekvenser" -databasen. Se denne artikkelen hvis ingen valg er tilgjengelige.

Sannsynlighet, Alvorlighetsgrad og Risiko: Velg verdiene for sannsynlighet (P) og alvorlighetsgrad (S). Disse verdiene kan økes med ett klikk. Risikofaktoren (R) beregnes automatisk (Risikofaktor = Sannsynlighet x Alvorlighetsgrad).

Risikoreduserende Tiltak: Velg et tiltak for å redusere risikoen fra den forhåndsdefinerte "Tiltak for å redusere risikoen" -databasen. Se denne artikkelen hvis ingen valg er tilgjengelige.

Gjenværende risiko: Etter å ha implementert tiltak for å redusere risikoen, velges eller justeres nye verdier for sannsynlighet (P), alvorlighetsgrad (S) og risikofaktor (R).

Ingen utløp/Enkelt utløp

Avgjør om risikovurderingen skal inkludere en utløpsdato eller ikke. Denne avgjørelsen kan sikre regelmessige oppdateringer av om bord-operasjoner ved behov.

Tilgang (forhåndsdefinert)

Velg en stilling(e) som kan få tilgang til denne risikovurderingen. Stillingene må være satt opp.

Når du har lagt inn all denne informasjonen, kan du klikke "Lagre" for å opprette denne risikovurderingen. Den vil deretter være tilgjengelig for alle, eller bare de spesifiserte i "Tilgang" -feltet, innen tabelloversikten over modulen.