Hvordan legge til sertifikater

Hvordan legge til sertifikater


For å kunne legge til sertifikater, må følgende være oppført på forhånd:
  1. Sertifikatstrukturer: Du må organisere sertifikatmodulen ved å opprette en sertifikatstruktur.
  2. Sertifikattyper: Du må på forhånd angi relevant sertifikattype (CCOMX tilbyr en rekke typer, men organisasjonen din bruker kanskje egendefinerte termer til å organisere sertifikater).
  3. Varsler: Hvis du vil at sertifikatenes utløpsdato eller fornyelsesdato skal komme opp i brukernes Forfallsliste må du først opprette et varsel på forhånd i Varsel-modulen.
  4. Stillinger: Relevante jobbposisjoner må settes opp på forhånd.
  5. Stillingsgrupper: Hvis du vil knytte det nye sertifikatet opp til en bestemt jobbposisjonsgruppe, må du opprette gruppen på forhånd.
For å opprette Sertifikatstrukturer, Sertifikattyper, Varsler, Stillinger og Stillingsgrupper, må du ha administratorrettigheter. Hvis du ikke har administratortilgang, hør med IT-avdelingen din, eller kontakt oss på support@ccom.no.

1. Naviger til sertifikatmodulen

  1. Sertifikater: Klikk på sertifikatfanen
  2. Sertifikatstruktur: Klikk på sertifikatstrukturen som inneholder sertifikatkategorien du vil legge til et nytt sertifikat i.
  3. Sertifikatmenyelement: Klikk på sertifikatkategorien du vil legge til et nytt sertifikat i.
  4. + Nytt sertifikat: Klikk på + Nytt sertifikat-knappen.

2. Fyll ut skjemaet

  1. Avbryt: Klikk hvis du vil avbryte denne handlingen.
  2. Navn: Oppgi en beskrivelse av sertifikatet. I dette eksemplet bruker vi et sertifikat for DSB Inspeksjonserklæring (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap)
  3. Nummer: Oppgi hvilken iterasjon av sertifikatet denne oppføringen er.
  4. Plassering: Klikk og velg hvor i sertifikatstrukturen du vil at dette sertifikatet skal lagres.
  5. Type: Klikk og velg hvilken sertifikattype denne oppføringen faller under.
  6. Beskrivelse: Oppgi en beskrivelse av hva dette sertifikatet handler om. I dette eksemplet bruker vi juridisk tekst fra forskriftene forbundet med sertifikatet.
  7. Tilganger: Velg hvilke mannskapsmedlemmer som skal ha tilgang til dette sertifikatet.
  8. Utløpsinnstillinger: Aktiver utløpsinnstillingene hvis du vil legge til en alarm når fornyelsesdatoen for dette sertifikatet nærmer seg.
  9. Varsel: Velg varselet du vil knytte til sertifikatet. Varselet vil vises i Forfallslisten for brukerne som har tilgang til sertifikatet.
  10. Utløpsdato: Angi når sertifikatet utløper. (Aktiver flere utløpsdatoer hvis du vil legge til en tilpasset revisjonsdato).
  11. Legg til vedlegg: Klikk for å laste opp sertifikatdokumentet.
  12. Lagre: Klikk for å lagre dette sertifikatet.

3. Finne sertifikatet etterpå

Sertifikatoppføringen finner du i hovedtabellen i sertifikatmodulen.



    • Related Articles

    • Hvordan legge til stillinger

      Merk: For å legge til nye Stillinger må du være Administratorbruker. Hvis du ikke har disse tilgangsrettighetene på din konto, vennligst hør med din IT-avdeling, eller kontakt CCOM Support Team: support@ccom.no. For å legge til nye stillinger må du ...
    • Hvordan legge til brukerkompetanse

      1. Naviger til dine brukerprofilinnstillinger 1. Klikk på navnet ditt ved siden av brukerprofilikonet øverst i høyre hjørne av skjermen din. 2. Klikk på Profilinnstillinger fra nedtrekksmenyen. 3. Klikk på Kompetanse-fanen i modulmenyen. 4. Klikk på ...
    • Hvordan legge til nytt sertifikat

      Nytt Sertifikat For å legge til et nytt sertifikat i "Sertifikat"-modulen, følg disse trinnene: Gå til "Sertifikat"-modulen innenfor sikkerhetsstyringssystemet. I "Sertifikat"-modulen, velg riktig plassering for sertifikatet, avhengig av hvordan ...
    • Hvordan legge til nye brukere

      For å legge til nye brukere i Mannskapsadministrasjonsmodulen må du være Administratorbruker. Hvis du ikke har disse rettighetene knyttet til din konto, vennligst ta kontakt med din IT-avdelin, eller kontakt CCOM Support Team: support@ccom.no. For å ...
    • Hvordan legge til rettighetsmaler

      Naviger til Kompetansemodulen. Gå til Administrasjonsinnstillinger nederst til venstre i modulmenyen fra CCOM Dashboard. Gå til Kompetansemodulen under overskriften 'Mannskapsstyring og Pax'. Klikk på Rettighetsmal-banneret i den sekundære ...