Hvordan legge til stillinger

Merk: For å legge til nye Stillinger må du være Administratorbruker. Hvis du ikke har disse tilgangsrettighetene på din konto, vennligst hør med din IT-avdeling, eller kontakt CCOM Support Team: support@ccom.no.
For å legge til nye stillinger må du sette opp følgende på forhånd:

1. Avdelinger: Du må ha opprettet de relevante Avdelingene på forhånd for denne Stillingen. Se denne artikkelen om Hvordan legge til nye Avdelinger.
2. Avdelingsgrupper: Hvis du vil legge Stillingen til i en Avdelingsgruppe, må du opprette avdelingsgruppen på forhånd.
3. Stillingsgrupper: Hvis du vil knytte denne Stillingen opp til en Stillingsgruppe må du opprette Stillingsgruppen på forhånd.
4. RettighetsmalerHvis du vil knytte denne Stillingen opp mot en bestemt Rettighetsmal må du opprette den på forhånd.

1. Navigere til Kompetansemodulen og opprette en ny stilling.

Fra ditt Dashboard (standard startside) naviger til og klikk på ⚙️Administratorinnstillinger-knappen under Annet-overskriften.

1. Klikk på Kompetansefanen under 'Mannskapsledelse Og Pax'-overskriften.
  2. Klikk på Stillinger-fanen i den sekundære navigasjonsfeltet.
  3. Klikk på + Ny Stilling-knappen.

2. Oversikt over brukergrensesnitt

1. Knapper:
    • Avbryt: Klikk for å avbryte opprettelsen av denne stillingen.
    • Slett: Klikk for å slette denne stillingen.
    • Lagre: Klikk lagre for å lagre denne stillingen.
  2. Sorteringsrekkefølge: Gi en sorteringsrekkefølge for stillingen. Velg et tall fra 0 og oppover.
  3. Navn: Oppgi et navn for stillingen. Eksempler: Matros, Kaptein, Hovedmaskinist, Dekksoffiser, Dekksingeniør osv.
  4. Avdelinger og avdelingsgrupper: Velg relevant avdeling eller avdelingsgruppe den nye stillingen gjelder for¹.
  5. Stillingsgruppe: Legg til en eller flere stillingsgruppe du ønsker å legge den nye stillingen til².
  6. Likeverdige eller bedre stillinger: Velg en stilling som har samme funksjon i din organisasjon og som har samme tilgangsrettigheter knyttet til seg.
  7. Adgangsinnstillinger: Denne seksjonen inneholder rettigheter og tilganger som stillingen skal ha.

8. Rettighetsmaler: Velg rettighetsmal du vil bruke for denne stillingen³.
  9. Rettighetseditor: Bruk rettighetseditoren til manuelt å redigere tilgangsrettighetene du ønsker å knytte til den nye stillingen⁴.

¹Du må legge til avdelinger og avdelingsgrupper før du oppretter nye stillinger. Se disse artiklene for trinn-for-trinn-instruksjoner om Hvordan legge til Avdelinger og Hvordan legge til Avdelingsgrupper.
²Hvis du vil knytte denne stillingen opp til en stillingsgruppe må du opprette det på forhånd. Se denne artikkelen for trinn-for-trinn-instruksjoner om Hvordan legge til Stillingsgrupper.
³Hvis du vil benytte deg av rettighetsmaler for denne stillingen må du opprette det på forhånd. Se denne artikkelen for en trinn-for-trinn-artikkel om Hvordan legge til Rettighetsmaler
⁴Se hovedartikkelen om Rettighetseditoren hvis du er usikker på hvordan du bruker rettighetseditoren til manuelt å legge til rettigheter til Stillinger.

3. Eksempel på arbeidsflyt

I dette eksempelet tar vi utgangspunkt i at du har opprettet Avdelinger, Avdelingsgrupper, Rettighetsmal på forhånd.

3.1. Legge til Avdelinger og Avdelingsgrupper til Stillingen

3.2. Laste inn Rettighetsmalen

Rettighetsmalen vil vise i nedtrekk-menyen

3.3. Lagre Jobbposisjonen

1. Last Inn Rettighetsmal: Trykk på den blåe knappen Last Inn Rettighetsmal. Rettighetene vil da reflekteres i avkrysningsboksene gjennom hele Rettighetseditoren nedenfor.
  2. Klikk Lagre for å lagre Jobbposisjonen.

3.4. Finne den nye Jobbposisjonen i Jobbposisjonstabellen.