Hvordan legge til avdelinger

For å legge til nye avdelinger må du ha privilegier knyttet til Admin-brukere. Hvis du ikke har disse privilegiene knyttet til din konto, vennligst kontakt din bedrifts IT-avdeling, eller kontakt CCOM supportteam: support@ccom.no.

1. Naviger til avdelingsmodulens administratorinnstillinger.

1. Fra Dashbordet ditt (applikasjonens standard landingsside), naviger og klikk på Administratorinnstillinger under 'Annet'-banneret.

2. Klikk på Avdeling-fanen under Selskapskontoinnstillinger.
3. Klikk på + Ny avdeling knappen.

1.2. Oversikt over brukergrensesnitt

Merk: Basert på hvilken avdelingstype du valgte, utvides informasjonen som er nødvendig for at en avdeling skal kunne legges til systemet. Se kapitlene 2 og 3 lenger ned i denne artikkelen om å legge til en landbasert avdeling og legge til en fartøyavdeling. Dette gir trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du setter opp de to forskjellige avdelingstypene.

1. Avbryt: Klikk for å avbryte handlingen.
  2. Legg til miniatyrbilder: Her kan du laste opp flere bilder som kan brukes i forskjellige rapporter.
  3. Navn: Oppgi navnet på avdelingen.
  4. ID: Gi en passende identifikasjon til avdelingen. ID for avdelingen vil bli brukt i følgende moduler: Dokument, Avvik, Revisjon.
  5. Legg til standard miniatyrbilde: Klikk her for å laste opp et bilde av avdelingen din som du vil at skal være synlig i avdelingsvelgeren. Dette gjør det lettere for brukere å identifisere skip når de bytter mellom avdelinger. (Nyttig hvis selskapet ditt har flere skip).
  6. Avdelingstype: Velg fra nedtrekkslisten: Landbasert (Bedriftsadministrasjon) eller fartøy (skip)*.
  7. Avdelingsstatus: Klikk for å utvide en rullegardinmeny: Velg hvilken status avdelingen har: Aktiv, Pause, eller Arkivert.
  8. Moduler: Klikk på hvilke CCOMX-modul(er) du ønsker å inkludere for denne avdelingen.
  9. Legg til kontaktperson: Klikk her for å legge til kontaktinformasjon for personen som er ansvarlig for denne avdelingen.
  10. Lagre: Klikk for å lagre avdelingen.

1.3. Påkrevde felt landbasert avdeling

Ikke all informasjonen som kan legges inn på avdelinger er påkrevd men det oppfordres til å benytte seg av alle funksjonalitetene ved å legge inn så korrekt og utfyllende informasjon som mulig for å ha bedre oversikt når systemet brukes over tid.

1. Navn
  2. ID
  3. Avdelingsstatus
  4. Moduler
  5. IMO nummer

1.4. Påkrevde felt fartøyavdeling

1. Navn
  2. ID
  3. Avdelingsstatus
  4. Moduler
  5. Flaggstat
  6. Kallesignal
  7. IMO nummer

1.5. Legg til kontaktperson

Å legge til kontaktperson er felles for begge avdelingstypene.

1. Fornavn: Oppgi fornavnet til kontaktpersonen.
  2. Etternavn: Oppgi etternavnet til kontaktpersonen.
  3. Prefiks: Oppgi landskoden til personens telefonnummer.
  4. Telefonnummer: Oppgi kontaktpersonens telefonnummer.
  5. E-post: Oppgi kontaktpersonens e-postadresse.
  6. Land: Oppgi kontaktpersonens bostedsland.
  7. Avbryt: Klikk for å avbryte denne kontaktpersonregistreringen.
  8. Lagre: Klikk for å lagre denne kontaktpersonregistreringen.

Eksempel:

2. Legge til en landbasert avdeling

1. IMO Nummer: IMO-nummer er en unik identifikator for skip, rederier og management selskaper, tildelt av Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen, engelsk International Maritime Organization (IMO).
  2. Kontaktopplysninger: kontaktopplysninger for denne landbaserte avdelingen.
  3. Leveringsinformasjon: Spesifiser leveringsadresse hvis selskapets lageradresse er forskjellig fra kontoradressen.
  4. Legg til kontaktperson: Klikk for å legge til kontaktperson for denne landbaserte avdelingen.

2.1. Kontaktopplysninger

1. IMO-nummer: IMO-nummeret er en unik identifikator for skip, rederier og ledelsesselskaper, tildelt av Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen.
  2. Land: Oppgi navnet på landet der avdelingen ligger.
  3. Postnummer: Oppgi postnummeret der avdelingen ligger.
  4. By: Oppgi navnet på byen der avdelingen ligger.
  5. Adresse: Oppgi adressen der avdelingen ligger.

2.2. Leveringsinformasjon (Eksempel)

Spesifiser leveringsadresse hvis selskapets lager-/leveringsadresse er forskjellig fra kontoradressen.

1. Land: Oppgi navnet på landet der leveringsadressen er.
  2. Postnummer: Oppgi postnummeret til leveringsadressen.
  3. By: Oppgi navnet på byen der leveringsadressen er.
  4. Adresse: Oppgi adressenavnet for levering.

2.3. Finne den nyopprettede landbaserte avdelingen

1. Den nye oppføringen han sees i hovedtabellen i Avdelings-modulen. Det er mulig en må laste siden på ny før endringene blir synlig (Ved å trykke Ctrl + R vil siden lastes på nytt)
    Velg den nye avdelingen fra nedtrekk menyen til Avdelingsvelgeren.

2. Klikk på Avdelings-fanen øverst på midten av vinduet.
3. Klikk på den nye oppførte avdelingen.

4. Den nylig tilføyde avdelingen vil nå være synlig i avdelingsvelgeren.

3. Hvordan å Legge til en fartøyavdeling.

Hvis avdelingen du spesifiserer er et fartøy/skip, må du fylle inn ytterligere informasjon om skipet. Nedenfor er en oversikt over de forskjellige seksjonene som trengs for et fartøy.

1. Fartøyinformasjon: Grunnleggende informasjon knyttet til fartøyet.
  2. Spesifikasjon: Total spesifikasjon for motorkraft
  3. Knapperad for å legge til ytterligere motorer, hjelpemotorer, lasterom og lasteutstyr.
  4. Kontaktinformasjon: Skriv inn kontaktopplysningene for dette fartøyets administrasjonsbygning.

3.1. Fartøyinformasjon

1. Flaggstat: Flaggstaten til et handelsfartøy refererer til den juridiske myndigheten hvis lover styrer registreringen eller lisensieringen av fartøyet, og etablerer det som fartøyets nasjonalitet.
  2. Kallesignal: Et kallesignal er en spesifikk kombinasjon av bokstaver og tall gitt til et fartøy, for eksempel en seilyacht, motoryacht, rib, eller kommersielt fartøy, ved oppnåelse av dets skipsradiolisens.
  3. IMO-nummer: IMO-nummeret er en unik identifikator for skip, rederier og ledelsesselskaper, tildelt av Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen.
  4. MMSI-nummer: Maritime Mobile Service Identities (MMSI) er ni-sifrede numeriske koder brukt i maritim digital selektiv anropning (DSC), automatiske identifikasjonssystemer (AIS) og noe annet utstyr. De tjener til å unikt identifisere et skip eller en kystnær radiostasjon.
  5. Klassefirma: Velg klassefirma fra rullegardinmenyen (hvis aktuelt).
  6. DP-klasse: Dynamisk posisjonering er et system brukt på skip for å automatisk opprettholde fartøyets posisjon og kurs ved hjelp av trustere og propeller. Velg rekkevidde fra 0 til 3.
  7. Isklasse: Isklasse er en betegnelse av et klassifiseringsselskap eller en nasjonal myndighet, som indikerer forsterket struktur og andre funksjoner som lar et skip navigere gjennom sjøis. Velg rekkevidde 1 til 10.
  8. Operasjonsområde: Oppgi operasjonsområdet for fartøyet. Eksempel: Svalbard, Nordishavet.
  9. Hjemmehavn: Velg hjemmehavnen for fartøyet. Eksempel: Reykjavík havn.
  10. Byggeverft: Velg verftet som ferdigstilte fartøyet. Eksempel: MEST verft, Færøyene.
Flaggstat: Hva skiller NIS- og NOR-registrene?
NIS
• passasjer- og lasteskip.
• boreinnretninger og andre flyttbare innretninger.
NOR
• Pliktig registrering av alle norske fartøy på 15 meter og mer.
• Frivillig registrering av fiske- og næringsfartøy under 15 meter.
• Frivillig registrering av fritidsfartøy mellom 7 og 14,99 meter.
Kilde: https://www.sdir.no/sjofart/registrere-naringsfartoy-i-nisnorbygg/hva-skiller-nis-og-nor-registrene/

3.2. Total motorkraftspesifikasjon

Merk: Motorkraften er summen av alle motorer lagt til i neste kapittel. Legg til total kraft til en enkelt krafttype som selskapet ditt kjenner til. Hvis du har flere motorer med forskjellige krafttyper, prøv å konvertere dem til en felles type og spesifiser total motorkraft.

1. Motorkraft: Oppgi total motorkraft for alle hovedmotorer målt i en felles krafttype for alle motorer som er lagt til. Eksempel: 13449.
  2. Motortype: Klikk og velg fra rullegardinmenyen:
    • Dieselelektrisk drevet
    • Dampdrevet
    • Kjernedrevet
    • Gassdrevet
    • Elektrisk drevet
  3. Størrelse: Oppgi størrelsen på fartøyet i tonnasje. Eksempel: 1800
  4. Størrelsesenhet: Spesifiser om fartøyets tonnasje. Velg mellom:
    • Dødvekttonnasje
    • Bruttotonnasje
  5. Lengde: Spesifiser lengden på fartøyet.
  6. Bredde: Spesifiser bredden på fartøyet.
  7. Dybde: Spesifiser dybden på fartøyet.
  8. Dimensjonsenhet: Spesifiser måleenheten for lengde, bredde og dybde. Velg mellom:
    • Meter
    • Fot

3.3. Legge til hovedmotorer, hjelpemotorer, lasterom og lasteutstyr.

Klikk på en av disse knappene for å legge til følgende:

1. Legg til motor: Spesifiser hovedmotorene til fartøyet ditt.
  2. Legg til hjelpemotorer: Spesifiser hjelpemotorer til fartøyet ditt.
  3. Legg til lasterom: Spesifiser hvilket lasterom fartøyet er utstyrt med (dekkareal dimensjoner, dimensjoner av fryserom osv.).
  4. Legg til lasteutstyr: Spesifiser lasteutstyr tilgjengelig på skipet (vinsjer, kraner osv.).

3.3.1. Legg til hovedmotorer

Navn: Spesifiser modellnavn og modellnummer på motoren. Eksempel: RPM Bergen B32:40LBA ME1
Motorkraft: Spesifiser motorkraften til motoren. Eksempel: 3840
Krafttype: Fra rullegardinmenyen, velg mellom:
• kW (Kilowattimer)
• kVA (Kilovoltamperes)
• HK (Hestekrefter)
• bKW (Bremskilowatt¹)
Avbryt: Klikk for å avbryte tillegg av denne motoren.
Lagre: Klikk for å lagre denne motoren.

bKw: ¹Termen 'bKW' betegner 'Break Kilowatt', som representerer kraften som kreves for å bremse en pumpe eller motor, og bringe den til et fullstendig stopp.

Eksempel på et sett med hovedmotorer:

Merk: Den totale kraften til hovedmotorene vil være den totale kraften (målt i kW i dette eksempelet) spesifisert i kapittel 3.2. Fartøysspesifikasjon nevnt ovenfor.

3.3.2. Legg til hjelpemotor

1. Navn: Spesifiser modellnavn og modellnummer for hjelpemotoren. Eksempel: Cat 3516 BTA
  2. Motorkraft: Spesifiser motorkraften til hjelpemotoren. Eksempel: 1902
  3. Krafttype: Fra rullegardinmenyen, velg mellom:
    • kW (Kilowattimer)
    • kVA (Kilovoltamperes)
    • HK (Hestekrefter)
    • bKW (Bremskilowatt*)
  4. Avbryt: Klikk for å avbryte tillegg av denne hjelpemotoren.
  5. Lagre: Klikk for å lagre denne hjelpemotoren.

Eksempel på et sett med hjelpemotorer:
*Termen 'bKW' betegner Bremskilowatt, som representerer kraften som kreves for å bremse en pumpe eller motor, og bringe den til et fullstendig stopp.
3.3.3. Legg til lasterom

Navn: Oppgi et navn for lasterommet. Eksempel: Dekkareal.
Volum: Oppgi lasteromsvolumtonnasje.
Størrelsesenhet: Spesifiser lasteromsvolumtonnasje som enten bruttotonnasje eller dødvekttonnasje.
Lengde: Angi lengden på lasterommet.
Bredde: Angi bredden på lasterommet.
Dybde: Angi dybden på lasterommet.
Måleenhet: Spesifiser måleenheten for lasterommet:
• Meter
• Fot.
Avbryt: Avbryt denne lasteromregistreringen.
Lagre: Lagre denne lasteromregistreringen.

Eksempel på lasteromregistreringer:

3.3.4. Legg til lasteutstyr

Navn: Oppgi et beskrivende navn for fartøyets lasteutstyr.
Avbryt: Klikk for å avbryte denne registreringen.
Lagre: Klikk for å lagre denne lasteutstyrregistreringen.

Eksempel på registreringer av lasteutstyr:

3.4. Legg til kontaktopplysninger

Denne delen er for kontaktopplysningene for administrasjonskontoret til fartøyet.

Land: Oppgi landet kontoret ligger i.
Postnummer: Oppgi postnummeret til kontoret.
By: Oppgi navnet på byen kontoret ligger i.
Adresse: Oppgi adressen til kontoret.

Legg til kontaktperson: Klikk for å legge til kontaktperson for dette fartøyet.

4. Finne den nylig lagt til fartøyavdelingen.

Den nytilføyde avdelingen vil nå være synlig i avdelingslisten og avdelingsvelgeren:
Avdelingsrullegardinvelger.
Oppføringer i avdelingslisten.