Skift og Bemanning – Brukerveiledning

1. Formål

Formålet med Skift og Bemanningsmodulen er å effektivt administrere og opprettholde en oppdatert mannskapsliste for en maritim eller lignende virksomhet. Dette systemet betjener flere nøkkelroller:

Sanntids Mannskapsliste

Systemet gir en dynamisk og sanntids mannskapsliste som gjenspeiler den nåværende sammensetningen av mannskapet, inkludert deres navn, stillinger, datoer for på/av, og andre relevante detaljer.

Planlegging og Tidfesting

Administratorer kan legge inn og oppdatere planleggingsdatoer for kommende mannskapsmedlemmer. Denne funksjonen hjelper til med å koordinere mannskapsbytter og sikre at nødvendig personell er tilgjengelig når det trengs. Denne funksjonen kalles "Planlagte aktiviteter".

Bekreftelse og Ansvarlighet

Sjefsoffiseren eller skipperen for fartøyet eller operasjonen kan bruke systemet for å bekrefte ankomsten av mannskapsmedlemmer når de går om bord, og avreisen når de forlater. Dette sikrer at mannskapslisten er nøyaktig til enhver tid og bidrar til ansvarlighet.

Automatisering

Systemet automatiserer prosessen med å oppdatere mannskapslisten basert på brukerinput og bekreftelse fra ansvarlige personell. Dette reduserer den manuelle innsatsen som kreves for å opprettholde en nøyaktig mannskapsliste.

Dataintegritet

Ved å sentralisere mannskapsinformasjon og bekreftelsesprosesser hjelper systemet med å opprettholde dataintegriteten og reduserer risikoen for feil eller avvik i mannskapslister.

Tilgangskontroll

Systemet har tilgangskontrollfunksjoner for å sikre at bare autorisert personell kan gjøre oppdateringer og bekreftelser, noe som forbedrer sikkerheten og data nøyaktigheten.

Historiske Opptegnelser

Systemet opprettholder også historiske opptegnelser over alle mannskapsendringer, som kan være verdifulle for etterlevelse, revisjon og referanseformål.

Oppsummert forenkler dette digitale systemet prosessene for mannskapsadministrasjon, forbedrer data nøyaktigheten og sikrer at mannskapslisten alltid er oppdatert, noe som gjør det til et verdifullt verktøy for maritime operasjoner og lignende bransjer der mannskapskoordinering og ansvarlighet er avgjørende.

2. Mannskapsadministrasjon Arbeidsflyt

Trinn 1: Mannskapsplanlegging

Brukerinndata: Autorisert personell logger seg inn i systemet.
Mannskapstidtabell: Brukere legger inn planleggingsdatoer for kommende mannskapsmedlemmer, spesifiserer deres navn, stillinger og andre relevante detaljer.
Lagre og Oppdatere: Systemet lagrer planleggingsdataene og oppdaterer mannskapets tidsplan i henhold til det.

Trinn 2: Mannskapsankomst

Bekreftelse: Sjefsoffiseren eller skipperen får tilgang til systemet, gjennomgår mannskapslisten og bekrefter ankomsten av mannskapsmedlemmer ved å merke statusen deres som "Om Bord".
Automatisk Oppdatering: Systemet oppdaterer automatisk "Nåværende personell om bord" for å gjenspeile de bekreftede ankomstene.

Trinn 3: Sanntids Mannskapsliste

Tilgang og Rapportering: Brukere, inkludert ledelse og relevante myndigheter, kan få tilgang til systemet når som helst for å se den sanntids mannskapslisten.
Data Nøyaktighet: Systemet sikrer at mannskapslisten er nøyaktig, med oppdatert informasjon om mannskapsmedlemmer og deres status.

Trinn 4: Mannskapsavreise

Bekreftelse: Sjefsoffiseren eller skipperen får tilgang til systemet, gjennomgår mannskapslisten og bekrefter avreisen til mannskapsmedlemmer ved å signere dem av.
Automatisk Oppdatering: Systemet oppdaterer automatisk mannskapslisten for å gjenspeile de bekreftede avreisene.

Denne arbeidsflyten forenkler mannskapsadministrasjonen, sikrer data nøyaktigheten og gir en gjennomsiktig og effektiv prosess for planlegging og bekreftelse av mannskapsmedlemmer i sanntid.